Home / Toepassingen / Consumenten
Consumenten 2017-02-21T10:58:54+00:00

Consumenten

De kwaliteit van de binnenlucht is een van de belangrijkste graadmeters voor een gezond binnenklimaat. Door een woning te ventileren met buitenlucht wordt de luchtvochtigheid en de CO2-concentratie op peil gehouden. Deze ‘frisse’ buitenlucht bevat echter ook schadelijke deeltjes, zoals fijn stof, pollen en allergenen. Allesbehalve schoon dus.

De technologie van ENS biedt u de mogelijkheid om de binnenlucht werkelijk schoon te maken en te houden. Het is zelfs mogelijk om de allerkleinste ultrafijne stofdeeltjes af te vangen.

Luchtzuivering in huis

Consumenten keuken 1

Voor luchtzuivering in huis heeft ENS de Merlin ontwikkeld. Een stijlvol en energiezuinig apparaat dat u in de belangrijkste woonruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer of keuken, aan de wand kunt monteren. De Merlin zuivert de lucht van alle schadelijke zwevende deeltjes. De deeltjes worden afgevangen en omgezet tot ongevaarlijk, grof stof, zodat het niet opnieuw kan gaan zweven. Het systeem vraagt bovendien nauwelijks onderhoud. Slechts een periodieke reiniging van de binnenzijde is voldoende voor een optimale werking. Dit is eenvoudig uit te voeren door de afgevangen deeltjes met een doek af te vegen.

Allergieën en luchtwegaandoeningen

Schone lucht is gezond voor iedereen. Er zijn echter ook situaties waarin de luchtkwaliteit van een heel hoog niveau moet zijn, bijvoorbeeld voor mensen met allergieën of luchtwegaandoeningen zoals astma of COPD. Ook in dat geval biedt de Merlin uitkomst. Met dit systeem is het mogelijk schadelijke deeltjes, zoals fijn stof, allergenen en ziektekiemen tot vrijwel nul te reduceren. U kunt dus met een gerust hart ademhalen in uw eigen woning.