Home / Toepassingen / Gebouwen
Gebouwen 2017-02-21T10:52:01+00:00

Gebouwen

Mensen brengen circa 90 procent van hun tijd door in gebouwen. De kwaliteit van de binnenlucht is dan ook een belangrijke graadmeter voor een gezond klimaat, waarbij goede ventilatie en de toevoer van frisse lucht belangrijke criteria vormen. In de praktijk wordt de aanvoer van frisse lucht gestuurd op temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie. De aangevoerde lucht bevat echter nog fijn stof, allergenen en vluchtige organische stoffen en is daardoor allerminst schoon te noemen. Daarnaast zijn er in gebouwen vaak diverse materialen en apparaten aanwezig die schadelijke stoffen verspreiden.

Door implementatie van de ENS technologie is het mogelijk om in gebouwen de concentratie van schadelijke stoffen te minimaliseren en hiermee gezonde binnenlucht te realiseren. Onze techniek is zeer energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te integreren in centrale ventilatiesystemen van bijvoorbeeld kantoren of woongebouwen. Tevens kan een ENS systeem worden ingezet voor lokale, hoogwaardige reiniging wanneer omstandigheden hierom vragen.

Gebouwen kantoor 1

Mechanische afvoer

Met de technologie van ENS kunt u wonen, werken, studeren en recreëren in een gezond binnenklimaat. Onze systemen zijn beschikbaar in een grote range van luchthoeveelheden, waardoor voor iedere gebouwtoepassing een oplossing beschikbaar is. Wanneer sprake is van balansventilatie of een andere vorm van mechanische aanvoer is het mogelijk om een product zoals de Aufero in het leidingtraject van een HVAC-installatie te integreren. Doordat er nauwelijks sprake is van drukverlies, zijn er geen aanvullende maatregelen nodig om flow te behouden. Hierdoor biedt ENS een energiezuinig alternatief voor de gangbare filtertechnieken die vandaag de dag worden toegepast in scholen, kantoren en woningen.

Recirculatie-unit

Ook in omgevingen waar extra bescherming nodig is, biedt ENS uitkomst. Onze systemen kunnen toegepast worden als recirculatie-unit, waarbij volcontinu binnenlucht gereinigd wordt. Hierdoor wordt de lucht meerdere malen behandeld zodat het aantal schadelijke deeltjes, zoals (ultra)fijn stof, roet, pollen en andere allergenen tot vrijwel nul wordt gereduceerd. Voor toepassing in de meest intensief gebruikte ruimtes, zoals klaslokalen en kantoren, zijn systemen beschikbaar van verschillende omvang. Speciaal voor de meest gangbare ruimteafmetingen hebben wij de Merlin ontwikkeld. Een stijlvol apparaat dat, naast het feit dat het de lucht zuivert, niet zal misstaan in uw interieur.