Home / Toepassingen / Gezondheidszorg
Gezondheidszorg 2017-02-21T10:54:56+00:00

Gezondheidszorg

Schone lucht en een goed binnenklimaat zijn belangrijke voorwaarden voor een optimale leef- en herstelomgeving. De ontdekking van de helende werking van buitenlucht door Florence Nightingale, hét icoon voor de moderne verpleegkunde, is van grote betekenis geweest voor de gezondheidszorg.

Omdat buitenlucht in onze moderne samenleving verontreinigd is, zal het openen van een raam niet zonder meer de luchtkwaliteit verbeteren. ENS biedt hierin een oplossing. Door het plaatsen van een van onze systemen, is het mogelijk om de fijne en ultrafijne luchtdeeltjes, zoals allergenen, virussen en bacteriën, te elimineren.

Gezondheidszorg longen

Extra bescherming

De ENS technologie biedt tevens uitkomst in ruimten waar extra bescherming nodig is, zoals voor mensen met luchtwegaandoeningen of allergieën. Onze systemen kunnen worden toegepast als recirculatie-unit, waarbij de binnenlucht volcontinu wordt gereinigd. Doordat de lucht op deze manier meerdere keren wordt behandeld, kan het aantal schadelijke deeltjes, zoals (ultra)fijn stof, allergenen en ziektekiemen tot vrijwel nul gereduceerd worden. De Merlin is hier een voorbeeld van. Dit stijlvolle apparaat heeft een beperkte omvang, is energiezuinig en heeft weinig onderhoud nodig.

Doordat onze systemen beschikbaar zijn in een grote range van luchthoeveelheden, is voor iedere gebouwgrootte een oplossing voorhanden. Wanneer sprake is van een balansventilatie of een andere vorm van mechanische aanvoer is het mogelijk om een ENS systeem zoals de Aufero, in het leidingtraject van de HVAC installatie te integreren. Dit systeem kent nauwelijks drukverlies, waardoor er geen aanvullende maatregelen nodig zijn om flow te behouden. Daarmee is de Aufero een energiezuinig alternatief voor de gangbare filtertechnieken die vandaag de dag worden toegepast in woonzorgcomplexen, verzorgingshuizen en ziekenhuizen.