Home / Projecten / RAVO HYGiON
RAVO HYGiON 2016-12-28T11:40:06+00:00

RAVO HYGiON

Toepassing: Infrastructuur | Partner: RAVO

RAVO, onderdeel van de FAYAT group, is al jarenlang marktleider in de ontwikkeling en productie van straatveegmachines, waaronder de RAVO HYGiON. Het bedrijf is doorlopend bezig met de verbetering en ontwikkeling van haar producten. Uitgangspunt daarbij is het creëren van een schonere werk,- woon- en leefomgeving voor iedereen.

Verbeteren van luchtkwaliteit

Luchtvervuiling vormt in toenemende mate een probleem voor steden en is van grote invloed op de volksgezondheid. Wereldwijd worden door diverse partijen initiatieven genomen om luchtvervuiling tegen te gaan. Zich bewust van het groeiende fijnstofprobleem wilde RAVO naast het verwijderen van vuil op straat, ook een substantiële bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden. Daarvoor vond RAVO een partner in ENS.

De RAVO HYGiON

In samenwerking met de engineering- en productieafdeling van RAVO is het ENS gelukt een klantspecifieke oplossing te ontwikkelen. Daarbij is onze positieve ionisatietechnologie geïntegreerd in de RAVO 5 iSeries. Dit resulteerde in de eerste en enige straatveegwagen met deze gepatenteerde technologie: de RAVO HYGiON. De Berliner Stadsreinigung had de primeur om de straatveegwagens in de praktijk in te zetten.

Gezien de beschikbare ruimte in de veegwagen was het een grote uitdaging om onze ionisatietechnologie te integreren, maar het was er zeker een met groot succes. De TÜV heeft aangetoond en gecertificeerd dat met de HYGiON meer dan 80% PM10 en meer dan 75% PM2,5 reductie wordt behaald. Een prachtig voorbeeld dus van hoe een gezamenlijk ontwikkelde innovatie een bijdrage levert aan een gezondere leefomgeving.

De RAVO HYGiON zuivert de lucht van fijnstof