Home / Projecten / Vitelia Voeders
Vitelia Voeders 2017-02-21T11:21:53+00:00

Vitelia Voeders

Toepassing: Feed, Food en Agri | Partner: Vitelia Voeders

Mengvoederbedrijf Vitelia Voeders produceert en verkoopt gezonde, uitgebalanceerde en eerlijke diervoeders die precies aansluiten bij de behoeften van de kippen, koeien en varkens in elke fase van hun leven. Vitelia is gevestigd aan de rand van het dorp. Het bedrijf hecht grote waarde aan het produceren van diervoeders in goede harmonie en rekening houdend met haar omgeving.

Fijnstof- en geurreductie

Met het stijgen van de productie van diervoeders groeide ook de geuruitstoot van de fabriek. Daar wilde Vitelia Voeders graag wat aan doen. De gemeente legde het bedrijf een emissienorm op waardoor het bedrijf een geurreductie van minimaal 77% moest behalen. Daarnaast was Vitelia niet tevreden over de stofreductie die werd behaald met de ontstoffingsinstallatie die zij op dat moment gebruikten. Men wilde de stofemissie graag nog verder omlaag brengen. In de zoektocht naar een bedrijf dat zowel het geur- als stofprobleem kon aanpakken, kwam Vitelia bij ENS terecht.

Luchtreiniging met de Titan

Om de gewenste geur- en stofreductie te kunnen behalen, moesten per uur grote hoeveelheden lucht gereinigd worden. Daarom installeerde ENS bij Vitelia een Titan. Dit luchtzuiveringssysteem, dat gebruik maakt van onze positieve ionisatietechnologie, kan per uur 30.000 m3 lucht reinigen en vangt fijnstof af. Door hier ook geurbehandeling aan te koppelen, wordt tevens de geuroverlast aanzienlijk gereduceerd. Deze combinatie van eliminatie van fijnstof en geur werkt uitstekend. Wanneer de lucht grotendeels schoon en vrij is van fijnstof, is het namelijk makkelijker om geur te verwijderen. Onafhankelijke metingen die zijn verricht door Buro Blauw laten zien dat een geurreductie van 78% en een stofreductie van gemiddeld 80% wordt behaald.